TOBB DAN İLİMİZE MESLEK LİSESİ

02.05.2013

TOBB'DAN İLİMİZE MESLEK LİSESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Uşak’a 16 derslikli endüstri meslek lisesi, spor salonu ve 100 öğrenci kapasiteli yurt yapılması ile ilgili protokol imzalandı.

Düzenlenen protokol törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Uşak Milletvekilleri Mehmet ALTAY, İsmail GÜNEŞ, Dilek AKAGÜN YILMAZ, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa SEZER ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut katıldı.

Törende konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU “Uşak geçmişten günümüze tarih ve kültür köprüsüdür. Uşak, Cumhuriyet’in ilk kurulduğu yıllarda sanayileşme adına önemli bir ilimizdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk sanayi kuruluşunun çıktığı yerdir.  İşte bu süreçte bizim vazifemiz destekleyecek yatırımları bu illerimize yapmaktır.”  dedi.

Ülkenin kazanması için insana yapılan yatırımın önemine değinen HİSARCIKLIOĞLU “İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Bu yüzden en önemli yatırım eğitim için yapılan yatırımdır. Bütün yatırımların riski var ama tek riski olmayan yatırım eğitime yapılandır. Geleceğinize yatırım yapmış oluyorsunuz. Doğru yatırım yaparsanız, hem şahıs kazanıyor, hem şehir kazanıyor hem ülke kazanıyor. Bundan daha verimli yatırım bulamazsınız.” dedi.

Türkiye’nin en büyük zenginliğinin genç nüfusu olduğunu söyleyen HİSARCIKLIOĞLU “Unutmayalım Türkiye’nin doğalgazı, petrolü yok. Ama genç nüfusu var. Biz bu gençlerimizi iyi yetiştirebilirsek işte Türkiye’nin doğalgazı da petrolü de bütün zenginliği gençlerimiz olacak. Türkiye’nin en büyük meselesi aslında işsizlik değil mesleksizliktir. Eğer Türkiye’nin dünyadaki ilk on ekonomisine girmesini istiyorsak bu anlamda yatırım yapmak zorundayız.”

Uşak Milletvekili İsmail GÜNEŞ “Uşak’a bir fabrika yapsanız belki bu kadar kıymet arz etmezdi Bu yapacağınız endüstri meslek lisesinde okuyacak gençler birçok yeni fabrikalar kuracaktır ve Uşak’ın gelişmesine önder olacaklardır. Tüm Uşaklılar adına ve gençlerimiz adına böyle bir yatırım yaptığınız için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa SEZER, ‘’ TOBB Başkanı HİSARCIKLIOĞLU’na , girişimlerimizi geri çevirmeyip talebimize olumlu cevap verdiği için teşekkür ederiz. Değerli bir iş için imza atmaktan ve burada bulunmaktan onur duyuyorum.TOBB Başkanı Rıfat HİSARCIKLIOĞLU’nun , okulumuzun temel atma töreninde görmek ister katılımları ile  bizleri şereflendirmesini dileriz.’ dedi.